Het seizoen als assistent 

Het seizoen kan bizar goed helpen bij het kiezen van een cadeau. In de lente begint het wat warmer en zonniger te worden. Kijk eens rond in een paar kledingwinkels, waarschijnlijk zie je wat leuke T-shirts hangen wat je als gift kan geven. In de zomer kan je letten op accessoires zoals petten of zonnebrillen. In de herfst wordt het al kouder, dus komen warme jassen goed van pas. De winter is geschikt voor het geven van mutsen of handschoenen, of een nieuwe auto, maar een nieuwe auto is altijd welkom.

Let op hobby's 

Bijna elke persoon heeft wel hobby's. Dit kunnen handige indicatoren zijn bij het bepalen van een cadeau. Geef bijvoorbeeld een nieuw boek als de persoon van lezen houdt. En geef een nieuw spel als hij of zij van gamen houdt. Aangezien mensen hobby's voor hun plezier doen, zal zo een cadeau niet teleurstellen. 

Ga het huis uit 

Het is niet altijd noodzakelijk om een object als cadeau te doen. Het is ook leuk om een trip naar een pretpark te plannen of een leuke wandeling door het bos (tijdens mooi weer, niet tijdens regen). Nodig hierbij meerdere mensen uit om er een gezellige boel van te maken. Zin in romantica? Boek een luxe diner op een bovenverdieping. Zo geniet je en van het eten en van het uitzicht. Kijk wat hij of zij leuk vindt en bepaal aan de hand hiervan waar je heengaat.

Voor wie is het?

Klinkt logisch, is het ook. Voor wie is het cadeau? Is de persoon een man of vrouw (jongen of meisje), wat voor karakter heeft de persoon?, wat doet de persoon graag?. De persoonlijkheid kan je  op weg helpen bij het bepalen van een cadeau. Probeer ook aan de hand van slimme vragen erachter te komen wat hij of zij zou willen. Doe dit alleen niet te opvallend, anders is de verrassing weg. 

Moncadeau-brandfest