Foto's

Van wie je ook afscheid neemt, zolang het iemand is die je goed kent blijven foto's een perfecte optie als afscheidscadeau. Foto's wekken namelijk herinneringen en emoties op. Dus verzamel zoveel mogelijk leuke foto's waar jullie beiden opstaan en maak er bijvoorbeeld een collage of fotoboek van. Zo kan diegene er nog jaren plezier van hebben. Je kan de foto's ook laten printen op bepaalde voorwerpen, zoals mokken, kussens of houten lijsten. Een cadeau dat zeker aanslaat!

Handige Cadeaus

Wat is de reden dat hij of zij vertrekt? Aan de hand van het motief kan je een passend cadeau vinden. Vertrekt de persoon omdat hij of zij op wereldreis gaat? Dan zou je bijvoorbeeld nieuwe kleding kunnen geven voor het betreffende klimaat. Ook zou je kunnen denken aan gezellige spellen die onderweg gespeeld kunnen worden. Heeft de persoon een nieuwe baan gevonden? Zoek dan iets wat diegene kan helpen bij het werken. Bijvoorbeeld een nieuw horloge voor de tijd of handige boeken om het werk beter uit te voeren.

Iets memorabels

Een afscheidscadeau werkt pas echt goed als het voor altijd voort blijft leven in het brein van de persoon. Herinneringen blijven uiteindelijk het mooiste wat je overhoudt na een prettige tijd. Objecten gaan namelijk kapot, herinneringen meestal niet. Geef daarom iets geks zoals een speelgoedknuffel of aparte accessoire wat voor een lange tijd herinneringen op zal doen bij de persoon die vertrokken is. Nadat het object kapot gaat, zullen nog steeds de herinneringen ervan in de gedachten blijven hangen.
 

 

Moncadeau-brandfest