Ticket to ride

Ticket to ride is beschikbaar in veel vershillende uitbreidingen. Zo heb je Ticket to ride Europa, maar ook USA, Azie, England en Nederland e.d. Het doel van het spel is om de route van je getrokken bestemmingskaart te volbrengen. Dit gebeurt door verbindingen te claimen om tussen verschillende steden te reizen. Eindig jij met de meeste punten? Dan win jij het spel.

Ticket to ride is te spelen met 2 tot 5 spelers.

De kolonisten van Catan

Dit spel werd in 1999 verkozen tot speelgoed van het jaar. Mede vanwege de gebruiksvriendelijkheid en de tactische mogelijkheden. Je begint het spel te spelen met 2 dorpen. Om later meer dorpen bij te kunnen bouwen moet je grondstoffen verhandelen met andere, omliggende dorpen. Deze dorpen leveren punten op, waardoor degene met de meeste punten aan het eind van het spel wint.

De kolonisten van Catan is te spelen met 2 tot 4 spelers

30 seconds

30 seconds doet het goed op elk feestje, maakt niet uit hoe oud je bent. Bij het spel is het de bedoeling om zo snel mogelijk de namen op het kaartje te omschrijven. Dit moet duidelijk genoeg zijn voor je teamgenoten om het onderwerp te raden. Zoals de spelnaam al weggeeft krijg je hier 30 seconden voor. Het team dat als eerste de finish bereikt wint het spel.

30 Seconds is te spelen met 2 tot 6 spelers

Party & Co

Ook Party & Co doet het goed op veel feestjes. Het spel is vergelijkbaar met 30 seconds, alleen voer je hier opdrachten uit. Je hoeft dus geen omschrijvingen te geven, wel mag je gekke opdrachten uitvoeren!

Party & Co is te spelen met 4 tot 20 spelers

Hopelijk heb je nu wat extra inspiratie voor de volgende game night!

Moncadeau-brandfest