Een nieuwe fiets

Nieuw zijn ze best duur, tweedehands redelijk betaalbaar. Oudere mensen besluiten vaak na hun pensioen te blijven bewegen. Dit doen ze door te gaan fietsen. Fietsen is niet te intensief, maar zorgt er wel voor dat je lichaam niet verstijfd raakt. Daarbij is het tijdens zonnig weer extra fijn om te genieten van de natuur. T-shirt en korte broek aan, fiets op en trappen maar. Samen met iemand fietsen tijdens een typische lentemiddag staat gelijk aan op en top genieten. Probeer een betaalbare functionele fiets te vinden of betaal het cadeau met een groep. Een fiets als geschenk zal iedereen verrassen, ook een ervaren gepensioneerde.

Cadeaubonnen zijn weer de baas

Cadeaubonnen zijn altijd geschikt, maar bij gepensioneerden net wat extra. Aangezien ze veel tijd overhouden, vervelen ze zich weleens. Door een cadeaubon voor de dierentuin of een museum te geven, bezorg je diegene een leuke gezellige dag. Geef daarom een cadeaubon voor een dagje uit, in plaats van een bon voor bijvoorbeeld een webshop. Ze zullen er meer plezier van hebben.

Fotograferen als hobby

Gepensioneerden gaan vaak op zoek naar nieuwe hobby's of besluiten hun oude hobby's voort te zetten. Een van deze hobby's is fotograferen. Koop een (betaalbare) camera of leg samen met anderen geld in om er een te kopen. Fotograferen (tijdens mooi weer) zorgt voor beweging en heeft een rustgevende werking. Een ideaal cadeau dus.

Spellen voor de gezelligheid

Een wat simpeler cadeau, maar geen slechte. Door de grote hoeveelheid aan vrije tijd en de verveling die daardoor ontstaan, is het spelen van spellen een leuke manier om de tijd door te brengen. Koop een gezellig bordspel dat je met minimaal twee spelers kan spelen en je hebt een passend cadeau voor een gepensioneerde.  

Moncadeau-brandfest