Valentijnsdag

De dag waarop liefde wordt geuit, chocolade harten en rode rozen bijna de norm zijn geworden en stelletjes wat tijd voor elkaar nemen. Valentijnsdag is dé dag om je liefde te uiten. Maar heb je ooit stilgestaan waar deze dag vandaan komt?

Moederdag

Speciaal voor alle vrouwen die ons op hebben gevoed, aangekleed, verzorgd en geen dag hebben geklaagd. Op Moederdag worden zij eens in het zonnetje gezet! Met een leuke activiteit of een bos bloemen en een lekkere maaltijd. Maar wist je dat de oude Grieken deze feestdag al gezamenlijk vierden?

Vaderdag

Als er Moederdag gevierd wordt mag de vader natuurlijk niet achterblijven. Zeker niet in de huidige maatschappij waar de man steeds minder vaak onderdoet voor de vrouw in het opvoeden en huishouden. Je vader even in de spotlight laten staan is voor ons ondertussen hartstikke normaal.

Kerst

De een houdt ervan de anders slaat liever een jaartje over. Het feit is echter dat niemand volledig ontkomt aan de kerstdagen. Al weken van te voren liggen de winkels gevuld met kransen en banket staven, hangen er lichtjes in alle steden en zijn de meeste woonkamers gevuld met een opgetogen kerstboom. Het zijn dagen vol met sfeer en gezelligheid, maar hoe zijn de christenen op dit idee gekomen?

Sinterklaas

Hét feest voor elk kind is toch wel Sinterklaas. Dat deze dag alleen wordt gevierd in Nederland maakt hem zeker niet minder leuk! De Sint en zijn pieten komen het land binnen met een groot festijn en kinderen kunnen weken niet slapen omdat ze Sinterklaas maar al te graag willen betrappen tijdens het vullen van hun schoentje. Maar wist je al dat de heilige Sint-Nicolaas uit Turkije kwam, rond de derde en vierde eeuw na Christus? En wij hem tot deze dag toe nog steeds eren met het Sinterklaasfeest.

Moncadeau-brandfest